TinyPNG - Képkicsinyités minőségrontás nélkül

TinyPNG - Képkicsinyités minőségrontás nélkül

Amikor csinálsz a mobiloddal egy képet és elhatározod, hogy azt szeretnéd felhasználni a következő cikkben vagy aloldalon akkor ez a kép átlagosan 4 - 4.5 MB méretű lesz. Ha 10 ilyet beraksz egy cikkbe az már 40 - 45 MB. Gondolj bele, hogy ezt minden egyes olvasód mobiljának be kell töltenie amit nagy valószínűséggel mobilnettel csinál. Ha nagyon rossz a kapcsolat akkor pedig be sem tölti a biztonság kedvéért. Így vagy úgy de ez könnyen rombolhatja látogatói élményt és elriaszthatja őt. Így nagyon fájó elveszteni egy új olvasót, lehetséges ügyfelet vagy épp vásárlót. 

TinyPNG kezdőlap

Ha ellátogatsz az oldalra a betöltődés után a fenti kép fogad majd a böngésződben. Ha szeretnéd feltölteni és lekicsinyíteni a képet mindössze annyit kell tenned, hogy a középen található, szaggatott vonallal körbe vett téglalapba behúzod vagy oda kattintva kiválasztod a megfelelő mappából a gépeden. Egyszerre akár 20 képet is feltölthetsz de az ingyenes verzióban egyik sem lehet több mint 5MB. 

A cikkhez, bemutató gyanánt a fenti képet kicsinyítettem le, a végeredményt az alsó képen láthatjátok. Közel 70%-ot kicsinyített a méretén a képnek és bár az a pár száz KB nem sokat számít a mai mobilinternet sebességnél, egy komolyabb képnél azért igenis sokat jelent, hogy nem 4.8MB hanem csak 2.3MB például.   

Tiny.png kompresszálás után

Ha a konvertállás kész akkor az aláhúzott download feliratra kattintva tudod letölteni a lekicsinyített képet. Ha többet tömörítettél egyszerre akkor azokat egyszerre le is tudod tölteni a zöld "Download All" gombra kattintva. Ekkor egy .zip fálj töltődik le a gépedre amit kicsomagolva juthatsz hozzá a képeidhez. 

A programnak egyébként rengeteg külsős kiegészítője van amikkel összetudod kötni a honlapoddal. A wordpress, drupal és joomla plugin-ek is ingyenesek de akár Windows-ra vagy MAC-re is le lehet tölteni ingyenesen. 

Publish modules to the "offcanvas" position.